Spring til indhold
Food tanks Stainless Steel

Fødevarer

Hygiejnisk design, kvalitet og cost-effektiv fremstilling af rustfrie tanke og procesanlæg har vores højeste prioritet inden for løsninger fødevareproduktion. I samråd med vores dig sikrer vi, at dine krav bliver opfyldt gennem omhyggeligt design og en veltilrettelagt fremstillingsproces.

1

Erfaring inden for rustfrie tanke til fødevarer

Gennem mere end 40 år har vi opbygget stor erfaring med konstruktion og fremstilling af rustfri ståltanke til køling, opvarmning, omrøring og opbevaring af fødevarer eller ingredienser dertil. I dag leverer vi rustfrie tanke og procesudstyr til forarbejdning af fødevarer over hele verden.

2

Certificeret leverandør til fødevareproduktion

Ud over vores tredjepartsauditerede ISO9001:2015 samt ISO3834-2:2006 certificeringer er Rutek A/S registreret hos Fødevarervarestyrelsen smiley-ordning og vi modtager regelmæssige inspektionsbesøg for at kontrollere vores processer og sporbarhed i henhold til EF1935/2004.

3

Dokumenteret kvalitet

Sporbarhed og dokumentation er standard for alt rustfrit procesudstyr, der leveres af Rutek A/S. Alle materialer til brug for fremstilling, der findes i virksomheden, er registreret med alle relevante oplysninger som sikrer, at dokumentation altid er let tilgængelig for kunden, selv under fremstillingsprocessen.

Fødevaretanke af højeste kvalitet til konkurrencedygtige priser

Vores produktionsfaciliteter i Danmark gør os i stand til at fremstille hygiejniske rustfrie tanke og procesanlæg til konkurrencedygtige priser. Vi indgår gerne tætte samarbejder med udvalgte specialiserede leverandører for at sikre kunden den rigtige løsning til aftalt tid.

Stainless steel vessels for Food Production

Vores vejledning sikrer bedre løsninger

At opfylde kravene til rustfrie fødevaretanke og rustfrie procesanlæg er ofte udfordrende. Designet skal tage højde for både køle- og opvarmningskrav, minimering af risiko for kontaminering, samt forskellige funktioner som omrøring og kogning. For at imødekomme dine specifikke behov for forarbejdning af fødevarerne, udvikler vores eksperter i samarbejde med jer, en unik løsning der sikrer en sikker og effektiv produktion.

Stainless steel tank with jacket for the chemical industry

Løsninger i enhver størrelse

Produktionsfaciliteterne hos Rutek A/S er gode og gør det muligt for os at fremstille rustfrie tanke indendørs fra 1 liter og op til 200.000 liter. Har du behov for større tanke kan det også lade sig gøre da vi tidligere har fremstillet rustfrie tanke på 700.000 liter. Sådanne tanke vil typisk blive fremstillet on-site hos slutkunden.

Rutek A/S Large tank stainless steel for foodproduction
Rutek A/S ISO 3834-2
Rutek A/S ISO 9001
Rutek A/S SELO certificate

Certificeringer

Ud over at vi selvfølgelig overholder vore kunders interne krav og procedurer til leverandører inkluderer vores nuværende certificeringer: ISO 3834-2: 2005 inden for kvalitetskontrol svejseværksteder, ISO 9001: 2015 i kvalitetsstyring, Chinese Manufacturer License for Pressure Vessels (SELO). Alle virksomhedens svejseprocedurer (WPQR/WPS) er ligeledes godkendte til produktion efter til EN13445 (PED). Vores certificeringer revideres regelmæssigt eksternt fra anerkendte tredjepartsspecialister.

Kvalitet og HSE

Fødevarekvaliteten defineres i alle led af værdikæden

Vi ved, at vores rustfrie tanke, beholdere og rørsystemer har en direkte indvirkning på fødevarens kvalitet. Løsningerne skal designes, fremstilles og testes med omhu for den tilsigtede fødevare, da slutproduktets kvalitet ellers kan sættes på spil. Hos Rutek er vi opmærksomme på dette og træffer store foranstaltninger for at sikre de rette løsninger som testes og dokumenteres i det omfang, produktet og kunden kræver det.

Rutek A/S Inner tank pressure vessel

Overfladebehandling af rustfrie tanke til fødevarer

Overfladebehandling er et vigtigt aspekt af leverancer af rustfrit produktionsudstyr til fødevaresektoren. Vi tilbyder derfor forskellige muligheder for bl.a. slibning, bejdsning, elektropolering eller coatning af det rustfrie procesudstyr. Nogle af de omtalte overfladebehandlinger udføres af specialiserede virksomheder af miljøhensyn.

Eksempler på leverancer af fødevareudstyr

Komplette Procesanlæg (PAU/SKID)
Trykbeholdere & udstyr (PED/SELO)
Vakuumtanke
Fermentorer
Mixertanke
Spray-anlæg
Filter, Fordampere, Cykloner m.m.
CIP-anlæg
Ombygning af eksisterende tanke, Onsite/Offsite
Installationer
FAT/SAT tests

End-to-End-fremstilling af rustfrie systemer, forarbejdningsudstyr og tanke til fødevareindustrien

Vi kan tilbyde dig enten at designe eller konstruere hele projektet eller dele af projektet. Derudover kan du bruge vores tekniske afdeling som en ekstra kapacitet til at tegne og designe under egne ressourcekrævende projekter. Vi fremstiller også gerne i henhold til dine færdige tegninger. Løsningerne kan leveres som en individuel “komponent” f.eks. som en enkeltstående rustfri ståltank eller som et mere færdigt produkt med rør, ventiler osv. forudinstalleret og testet som en Pre-Assembled-Unit (PAU). Der er et dedikeret område i vores workshop til opbygning af disse PAU'er og til FAT-test generelt.